Cuchillo® Affilado
Voetbalfun en onderwijs!

Leren is Leuk!

 De Cuchillo® leermethode is er op gericht om kinderen structuur en houvast te geven tijdens schoollessen. Met spannende verhalen spelen wij in op de belevingswereld van het kind. De daaraan gekoppelde voetballessen zijn daardoor leuk en de concentratie blijft langer aanwezig. Zo ook wordt het lerend vermogen vergroot. Door de verhalen begrijpen de kinderen ook beter wat er van hun verwacht wordt tijdens de bijles of training.

Oefening baart kunst!

De verhalen zijn voor de kinderen, na elke les, beschikbaar op ons online platform. In de verhalen zitten de opdrachten opgesloten en zo willen de kinderen de verhalen thuis nog een luisteren om te oefenen. 

De kinderen gaan het verband leggen tussen de verhalen, het huiswerk van school en op het voetbalveld. Zo kunt u uiteindelijk ook thuis zelf uw kinderen aan het werk zetten en blijvend leren

Wie is Cuchillo®!

Gilberto Jaime de Vicente, ofwel Cuchillo©, is een achtjarig jongetje die de droom leeft van iedere jonge voetballer, doordat hij als talent bij FC Marselona successen kent en daardoor de voetbalwereld afreist.  Zijn vriendinnetje Vanessa Juanita, die hij liefkozend Sevilla noemt, reist vaak mee. Hun belevenissen zijn gestoeld op sociaal-maatschappelijke en educatieve ontwikkeldoelen voor kinderen van 3 t/m 11 jaar.

De modules

Module 1 : Wij zijn twee vrienden, de bal en ik

Module 2 : Hoofd, Schouder, Knie en Teen

Module 3 : Stoere Lieve Gerritje

Module 4 : Scoren, Juichen, Wees een Ster!

Module 5 : Luister en Fluister

De leerdoelen

Module 1 : Ontdekken en begrijpen

Module 2 : Instructies volgen

Module 3 : Toepassen en interpreteren

Module 4 : Omgaan met succes, goed en fout ervaren

Module 5 : Uitdagingen aangaan, leren presteren.

Voetbalbelevenissen en onderwijs
met Cuchillo®